Een speciale rondvaart

De vaartocht begint met het schutten door een van de sluizen. Daarna varen we naar de in aanbouw zijnde zeesluis, waarbij langs het werk wordt gevaren. Vervolgens langs de Noordersluis en een stukje het spuikanaal, in waar de zout/zoetwaterkering wordt aangelegd.

De tocht gaat verder langs de reservedeur van de Noordersluis weer terug langs de nieuwe zeesluis, middensluis weer terug naar een van de schutsluizen en daarna terug naar de afmeerplek.

De kapitein geeft tekst en uitleg bij de vaart.

Praktische informatie

De sluizenroute is een speciale rondvaart met een duur van 1,5 tot 2 uren, die wij enkele keren per jaar aanbieden. Voor 2024 komen binnenkort nieuwe datums beschikbaar. De vertrektijd is 11 uur.

 

U vindt de data ook in de boekingskalender, waar u online kunt reserveren en betalen. Het tarief is €22,50 per persoon.

De boot vertrekt en komt aan op de ligplaats aan de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Dit ligt aan de zogenaamde “Kop van de haven”. De ligplaats is bij het vissersmonument van de man met de lantaarn. Bekijk het kaartje op de contactpagina.

Eten en drinken aan boord

Aan boord verkopen wij verse koffie en thee, frisdrank, wijn, bier en sterke drank. En ook allerlei kleine snacks zijn verkrijgbaar, zoals tosti’s, diverse soorten koek, nootjes en dergelijke.

Op bestelling kunnen wij zorgen voor gesorteerd gebak, cake, diverse schipperslunches, warm en/of koud buffet enzovoort.

Op de pagina Catering kunt u meer informatie vinden.

Sluizenroute IJmuiden rondvaart