Bezoek het imposante Forteiland

Forteiland IJmuiden is een verdedigingswerk uit de 19e eeuw en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog was het een onderdeel van de Atlantikwall. Ervaren gidsen leiden u graag rond in dit imposante bouwwerk op de vermelde publieksdagen.

Wij bieden twee verschillende excursies aan naar het Forteiland: met of zonder rondvaart. Hieronder leest u meer informatie over de mogelijkheden. U kunt snel en gemakkelijk online uw tickets bestellen, of telefonisch bestellen.

Coronamaatregelen bij het bezoek

Vanwege het Coronavirus is het maximaal aantal deelnemers 70 volwassenen per afvaart. Vanwege coronamaatregelen zijn mondkapjes verplicht lopen er geen gidsen mee, maar mag u zelf rondlopen op het Forteiland. Er is eenrichtingsverkeer ingesteld.Bezienswaardige punten zijn voorzien van een QR-code.

U kunt in de Koepelzaal van het fort of op het aangrenzende buitenterras genieten van een zelfmeegenomen hapje en een drankje. Mindervaliden moeten er rekening mee houden dat het fort niet overal makkelijk begaanbaar is.

Eventuele overige coronamaatregelen worden op de boot en het Forteiland aangegeven.

1. Publieksdag Forteiland

Op Forteiland kunt u aan de hand van een plattegrond dwalen door allerlei donkere gangen en zalen van dit verdedigingswerk. Op basis van beschikbaarheid kunt u eventueel begeleid worden door een gids. U maakt een excursie naar het eiland van minimaal 2 uren.

Tarief: € 14,50 p.p. (tot 6 jaar gratis, max 4 kinderen)

Zondag

  • Vertrektijden: 10.45 uur / 12.45 uur / 15.10 uur
  • Retourtijd naar keuze: 13.00 uur / 15.15 uur / 17.25 uur

Woensdag

  • Vertrektijd: 12.45 uur
  • Retourtijd: 15.15 uur

2. Publieksdag Forteiland + rondvaart

U maakt voor of na de rondleiding op Forteiland een rondvaart van ongeveer 1 uur, door de havens en op de Noordzee richting Zandvoort of het windmolenpark voor de kust van Egmond. De kapitein vertelt ondertussen over het reilen en zeilen in de havens en over wat er onderweg zoal te zien is.

Tarief: € 23,50 p.p. (max. 4 kinderen tot 6 jaar gratis)

Zondag

  • Vertrektijden: 10.45 uur / 12.45 uur / 14.00 uur
  • Retourtijden: 15.00 uur / 17.15 uur / 17.25 uur

Woensdag

  • Vertrektijd: 12.45 uur
  • Retourtijd: 17.15 uur