Praktische informatie

De vaartocht begint met het schutten door een van de sluizen. Daarna varen we naar de in aanbouw zijnde zeesluis, waarbij langs het werk wordt gevaren. Vervolgens langs de Noordersluis en een stukje het spuikanaal, in waar de zout/zoetwaterkering wordt aangelegd.

De tocht gaat verder langs de reservedeur van de Noordersluis weer terug langs de nieuwe zeesluis, middensluis weer terug naar een van de schutsluizen en daarna terug naar de afmeerplek.

De kapitein geeft tekst en uitleg bij de vaart.

Boot afhuren

Het is mogelijk om de hele boot (inclusief bemanning) af te huren voor bij­voorbeeld bootfeesten, recepties en zakelijke bijeenkomsten.

Hierbij kunt u eventueel gebruik maken van volledig verzorgde arrangementen en boeiende excursies, waarbij we natuurlijk openstaan voor uw wensen en suggesties.

Ook enige tijd voor de wal liggen is een optie in combinatie met een rondvaart of boottocht.

Bedrijfsinformatie

IJmuidense Rondvaart Maatschappij BV

Postbus 37, 1970 AA IJmuiden
Trawlerkade 94, 1976 CC IJmuiden

Tel. kantoor: 0255 – 511 676
Tel. boot: 06 – 51 59 89 17
info@ijmuidenserondvaart.nl

KvK: 34096933
IBAN: ABCD NL12 1234 1234567

Rondvaarten

Afhankelijk van het seizoen, de weers­omstandigheden en de beschikbaarheid van de boot houden wij in principe twee keer per dag een rondvaart van vier kwartier.

Daarnaast verzorgen wij de vaarten tijdens de publieksdagen van Forteiland IJmuiden, waarvoor u tickets kunt kopen  in onze webwinkel.

Sluizenroute IJmuiden rondvaart

De ticketshop

In onze ticketshop kunt u kaartjes kopen voor ons vaste aanbod. De shop maakt gebruik van de diensten van de payment service provider Mollie voor de afhandeling van uw bestellingen. U kunt de tickets betalen via iDEAL, Bancontact, Sofort en overboeking.

Direct na de betaling ontvangt u de reserveringsbevestiging via het door u opgegeven e-mailadres. Druk deze mail af op uw printer en neem deze mee om toegang te krijgen tot het schip. Heeft u geen printer? Zorg dan dat u de mail kunt laten zien via uw mobiele telefoon, of noteer uw reserveringsnummer.

Overige diensten

Naast het varen voor de diverse pleziertrips onderhoudt de IJmuidense Rondvaart ook watertaxidiensten, veerdiensten en contractvaarten in de regio IJmuiden.

Zo varen wij van april tot en met oktober vier keer per dag tussen IJmuiden en Velsen-Noord, met op elke eerste zondag van de maand een tussenstop op het Forteiland.

Daarnaast verzorgen wij al sinds 1997 asverstrooiingen op de Noordzee, met of zonder ceremonie, individueel of collectief, en met of zonder uw aanwezigheid op de boot. De coördinaten van de verstrooiing worden nauwkeurig vastgelegd en indien gewenst op een certificaat vermeld.

De rondvaartboot

U komt aan boord van het passagiersschip de “Koningin Emma”. met een lengte van 27 meter en motorvermogen van 600 pk haalt onze boot een gemiddelde snelheid van 11 knopen.

Het schip is geschikt voor maximaal 100 passagiers en volledig uitgerust voor vaartochten en bootfeesten.

Het is voorzien van verplaatsbare tafels en stoelen, een gezellige scheepsbar, verwarming, een ruim zonnedek en facilitaire voorzieningen.

Minder-validen zijn van harte welkom aan boord.

Eten en drinken

Tijdens de normale rondvaarten kunt u gebruik maken van de scheepsbar, waar wij warme en koude dranken en allerhande versnaperingen aanbieden.

Voor uw feesten, bedrijfsbijeenkomsten, arrangementen en andere groepstochten kunt u een beroep doen op onze uitgebreide catering.