skip to Main Content

Een avontuurlijke tocht langs havens en Noordzee

Onze “Haven & Noordzee”-rondvaart is een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden en bij gunstig weer langs de Noordzeekust. De tocht voert ons langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren.

Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur, waarna iedereen bij terugkomst namens Neptunus een diploma uitgereikt krijgt.

Bestel hier uw tickets!

Praktische informatie

Het rondvaartseizoen loopt van maart t/m oktober, met vrijwel dagelijks een of twee rondvaarten. Een rondvaart duurt ongeveer een uur.

Vanwege het Coronavirus kunnen er voorlopig maximaal 60 personen per vaart mee. 

Het tarief is € 12,50 per persoon, maar (max. 4) kinderen t/m 5 jaar mogen gratis mee.

De boot vertrekt en komt aan op de ligplaats aan de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Dit ligt aan het Sluisplein ofwel de zogenaamde “Kop van de haven”. De ligplaats is bij het vissersmonument van de man met de lantaarn. Bekijk het kaartje op de contactpagina.

Eten en drinken aan boord

Aan boord verkopen wij verse koffie en thee, frisdrank, wijn, bier en sterke drank. En ook allerlei kleine snacks zijn verkrijgbaar, zoals tosti’s, diverse soorten koek, nootjes en dergelijke.

Op bestelling kunnen wij zorgen voor gesorteerd gebak, cake, diverse schipperslunches, warm en/of koud buffet enzovoort.

Op de pagina Catering kunt u meer informatie vinden.

Let op: de vaarten gaan alleen door bij beschikbaarheid van de boot én voldoende deelname. Staat een vaart niet in het kalenderoverzicht, dan is deze vaart dus niet beschikbaar.

Minirondvaarten

Via onze zustersite www.watertaxi-ijmuiden.nl bieden we tevens minirondvaarten aan. Tijdens een minirondvaart varen we een rondje door het havengebied langs de drie watertaxihaltes Sluisplein, Noordpier en Zeesluis. U kunt opstappen bij een halte naar keuzen en u keert dus ook weer terug naar de halte van vertrek.

Een minirondvaart duurt korter dan een reguliere rondvaart, de route is beperkter en er wordt door de kapitein geen uitleg gegeven over wat er onderweg te zien is. Desondanks is het een leuke en betaalbare eerste kennismaking met het havengebied, en ideaal om even lekker uit te waaien en te genieten van wat er zoal om u heen gebeurt.

Het tarief bedraagt € 7,- per persoon van 6 jaar en ouder.

Back To Top