skip to Main Content

Een avontuurlijke tocht langs havens en Noordzee

Onze “Haven & Noordzee”-rondvaart is een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden en bij gunstig weer langs de Noordzeekust. De tocht voert ons langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren.

Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur, waarna iedereen bij terugkomst namens Neptunus een diploma uitgereikt krijgt.

Praktische informatie

Van maart t/m oktober kunt u dagelijks mee met vaartochten van een uur, die om 14.00 en 16.15 uur vertrekken. Van november t/m februari is er alleen een dagelijkse vaart om 14.00 uur.

Vaarten gaan alleen door bij beschikbaarheid boot en voldoende deelname. U kunt online reserveren en betalen.

Het tarief is € 12,- per persoon, maar kinderen t/m 6 jaar mogen gratis mee (groepen kinderen uitgezonderd).

De boot vertrekt en komt aan op de ligplaats aan de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Dit ligt aan het Sluisplein ofwel de zogenaamde “Kop van de haven”. De ligplaats is bij het vissersmonument van de man met de lantaarn. Bekijk het kaartje op de contactpagina.

Eten en drinken aan boord

Aan boord verkopen wij verse koffie en thee, frisdrank, wijn, bier en sterke drank. En ook allerlei kleine snacks zijn verkrijgbaar, zoals tosti’s, diverse soorten koek, nootjes en dergelijke.

Op bestelling kunnen wij zorgen voor gesorteerd gebak, cake, diverse schipperslunches, warm en/of koud buffet enzovoort.

Op de pagina Catering kunt u meer informatie vinden.

Back To Top