skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden wij enkele vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Heeft u een vraag voor deze rubriek? Laat het ons weten!

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

U kunt de algemene voorwaarden van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij vinden op de pagina Algemene Voorwaarden.

Hoe staat het met de veiligheid aan boord?

Onze boot is gecertificeerd door de Nederlandse Scheepsvaart Inspectie, voldoet aan alle veiligheidseisen en wordt goed onderhouden. Het personeel aan boord is ervaren en volledig gekwalificeerd.

Is de boot toegankelijk voor rolstoelen?

Ja, het schip is rolstoeltoegankelijk, met uitzondering van de sanitaire voorzieningen.

Kan een rondvaart aangepast worden aan onze wensen?

Als alle passagiers behoren tot dezelfde groep kunnen we het programma aanpassen aan uw wensen. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie en het bespreken van uw wensen.

Welke route varen jullie?

U kunt meer lezen over onze standaard vaartochten op deze pagina. Als u de boot afhuurt voor een gezelschap kunnen we diverse routes volgen en dit doen we in overleg met u. Zie ook de pagina Arrangementen.

Kan ik zeeziek worden?

Hoewel wij als enige rondvaartmaatschappij van Nederland de Noordzee opgaan, doen we dit alleen bij relatief kalm weer. De kans dat u zeeziek wordt is niet 100 procent uitgesloten, maar het komt in de praktijk vrijwel niet voor. Als u heel erg gevoelig bent voor zeeziekte, dan is het misschien aan te raden om van tevoren een reisziektetabletje in te nemen. Maar nogmaals, de kans op zeeziekte is eigenlijk te verwaarlozen.

Hoeveel personen kunnen op de boot?

De Koningin Emma kan maximaal 100 passagiers vervoeren.

Wat is het vertrek- en eindpunt van de rondvaarten?

Ons vertrek- en eindpunt ligt in de haven van IJmuiden, bij de “Dankzij Terminal”. Die ligt in de kop van de haven, aan het Sluisplein. Een routebeschrijving staat op de contactpagina.

Back To Top