Warme en koude hapjes, drankjes, maaltijden en buffetten

Tijdens de normale rondvaarten kunt u gebruik maken van de scheepsbar, waar wij warme en koude dranken en allerhande versnaperingen aanbieden. Voor uw feesten, bedrijfsbijeenkomsten, arrangementen en andere groepstochten kunt u een beroep doen op onze uitgebreide catering. We bieden een uitgebreide menukaart waaruit u kunt kiezen:

  • Dranken, versnaperingen en hapjes
  • Lunches, buffetten en maaltijden
  • Een speciaal pasta-diner

Heeft u speciale wensen, laat het ons dan weten. Vaak kunnen we aan uw wensen voldoen!

Dranken, versnaperingen en hapjes

  • Koffie, thee, warme chocolademelk: € 2,-
  • Slagroom: € 0,20
  • Limonaden: € 1,90
  • Grolsch tapbier per glas: € 2,20
  • Grolsch maltbier per flesje: € 2,20
  • Hoegaarden witbier per flesje: € 2,20
  • Wijn per glas: € 2,50
  • Wijn per flesje (0,35 liter): € 5,-
  • Jenever, vieux, bessenjenever, Martini wit/rood, sherry, Jägermeister, korenwijn, port, Bacardi rum, gin, wodka, Campari, Passoa, Bailey’s, Malibu, Pisang Ambon, Piña Colada, advokaat, schippersbitter: € 2,80
  • Amaretto, Tia Maria, Cointreau, whisky (Famous Grouse): € 3,80
  • Cognac VSOP: € 4,70
  • Gesorteerd gebak (op bestelling) met koffie/thee: € 4,25
  • Plakje cake (op bestelling) met koffie/thee: € 2,20
  • Gesorteerde petit fours (op bestelling) met koffie/thee: € 3,50
  • Chips naturel/paprika: € 0,80
  • Gevulde koeken, glac€-koeken, kleine zakjes pinda’s: € 0,80
  • IJsjes: € 0,80
  • Tostie ham/kaas: € 2,-
  • Pistache-noten per zakje: € 2,50

Let op: deze hapjes zijn alleen op bestelling beschikbaar.

Borrelgarnituur
Gemengde nootjes, zoutjes en kaaskoekjes. Voor ongeveer 4 personen: € 6,-

Mandje stokbrood
Geserveerd met kruidenboter, roomboter en tapenade. Voor ongeveer 10 personen: € 10,-

Boerenplateau
Chorizoworst, salami, jonge kaas, zoet-zure komkommerschijven, pistachenoten, amsterdamse uien en olijven. Plateau met 40 hapjes: € 37,50. Plateau met 80 hapjes: € 64,-

Kaasplateau
Diverse kaassoorten, geserveerd met olijven, gember en mosterd. Plateau met 40 hapjes: € 32,-. Plateau met 80 hapjes: € 59,-

Rauwkostplateau
Onder andere paprika, wortel, bloemkool, komkommer, bleekselderij en radijs, geserveerd met dipsausjes. Plateau met 25 hapjes: € 12,50

Haringplateau
Nieuwe haring in stukjes of aan de staart, feestelijk opgemaakt met uitjes, augurk en vlaggetjes. Plateau met 30 hapjes: € 27,-. Plateau met 60 hapjes: € 48,-

Vissersplateau
Met diverse vishapjes, onder andere gevulde tomaat met Hollandse garnalen, komkommer met zalmsalade, roggerondje met haring, toast met palingfilet en toast met zalmfilet. Plateau met 40 hapjes: € 53,-. Plateau met 80 hapjes: € 96,-

Vleesplateau
Met feestelijk opgemaakte vleeshapjes: onder andere rookvlees met ei, komkommer met huzarensalade, boeren metworst met zilveruitjes, ham met asperge, blokje kipfilet met cherrytomaatje, chorizoplakje met olijf. Plateau met 40 hapjes: € 42,50. Plateau met 80 hapjes: € 79,50

Combinatieplateau
Een plateau bestaande uit vlees- , vis- en kaashapjes. Plateau met 40 hapjes: € 48,-. Plateau met 80 hapjes: € 85,-

Lunches, buffetten en maaltijden

NB. De lunches zijn alleen op bestelling beschikbaar.

Luxe broodjes

  • Broodje ham, kaas, rookvlees of salami: € 2,80
  • Broodje rosbief, huzarensalade of eiersalade: € 3,-
  • Broodje makreel, haring*: € 3,50
  • Broodje tonijnsalade, makreelsalade of krabsalade: € 3,-
  • Broodje paling of gerookte zalm: € 4,-
  • Broodje Hollandse garnalen*: dagprijs

* Bij de broodjes haring worden apart uitjes en schijfjes augurk geserveerd. Bij de Hollandse garnalen wordt apart cocktailsaus geserveerd.

Maatjeslunch
Twee belegde broodjes (ham en kaas), een glas melk of jus d’orange, een kopje koffie of thee. Prijs: € 9,-

Matrozenlunch
Vier belegde broodjes (ham, kaas, rookvlees en salami), twee glazen melk en/of jus d’orange en een kopje koffie of thee. Prijs: € 11,50

Schipperslunch
Combinatie van meergranenbrood, wit tijgerbrood, krentenbrood, crackers, etc. Eventueel ook geroosterd brood. Geserveerd met diverse vleeswaren, Hollandse kazen, gekookte eieren, komkommer en tomaten. Tevens twee glazen melk en/of jus d’orange en een kopje koffie of thee. Prijs: € 14,50

Extra’s voor bij bovenstaande lunches

  • Tomatensoep, groentensoep of kippensoep: € 3,50 per portie.
  • Pindakaas, jam, appelstroop, honing, hagelslag en vlokken: € 1,- per cupje/pakje.

NB. Een koud buffet kan op bestelling worden geleverd aan groepen vanaf 25 personen, à € 25,50 p/p. Het buffet wordt geserveerd in 4 gangen (waarvan in overleg kan worden afgeweken).

Eerste gang

  • Royaal opgemaakte vleesschotel met o.a. ham, fricandeau, rosbief, paté, salami, chorizoworst, rollade.
  • Huzarensalade gegarneerd met hamsnippers, tomaat, zilveruitjes en augurkjes.
  • Vleessalade opgemaakt met halve eieren (Russisch ei).
  • Gevulde soesjes met paté.

Tweede gang

  • Zalmsalade gegarneerd met zalmsnippers en rivierkreeftjes.
  • Gevulde tomaten, gevuld met hollandse garnalen met cocktailsaus.
  • Gerookte vissoorten: o.a. palingfilet, zalmfilet en makreelfilet.
  • Feestelijk opgemaakte haringschotel met uitjes en augurk.

Derde gang

  • Kaasplateau met diverse kaassoorten, geserveerd met olijven, gember en mosterd.
  • Kruidenboter, roomboter en tapenade.
  • Stokbrood en diverse broodjes, toast en crackers.

Vierde gang

  • Bavarois geserveerd met slagroom.
  • Fruitsalade met vers fruit: o.a. ananas, meloen, druiven, kiwi en aardbeien.

NB. Een koud en warm buffet kan op bestelling worden geleverd aan groepen vanaf 25 personen, à € 29,50 p/p. Het buffet heeft de volgende samenstelling (waarvan in overleg kan worden afgeweken):

Koude gerechten

  • Vleesschotel met onder andere ham, fricandeau, rosbief, paté, salami, chorizoworst en rollade.
  • Visschotel met onder andere palingfilet, zalmfilet, Hollandse en Noorse garnalen, nieuwe haring en makreel.
  • Rauwkostsalade, geserveerd met onder andere paprika, wortel, bloemkool, bleekselderij, radijs, komkommer en tomaatjes.
  • Kaasplateau met diverse kaassoorten, geserveerd met olijven, gember en mosterd.
  • Kruidenboter, roomboter en tapenade.
  • Wit en bruin stokbrood en diverse broodjes, toast en crackers.

Warme gerechten

U kunt een keuze maken uit 3 van de onderstaande gerechten. Hierbij worden seizoensgroenten, gebakken krieltjes en/of witte rijst geserveerd.

  • Gepocheerde zalmfilet met dille-roomsaus.
  • Visstoofpotje met witte wijnsaus, bestaande uit o.a. kabeljauw, zalm, mosselen en garnalen.
  • Stoofvlees / sudderlappen.
  • Saté met pindasaus.
  • Gegrilde kipdrumsticks.
  • Kipfiletstukjes met kerrie saus en groente.
  • Spaghetti Napolitana of Bolognese.
  • Vegetarische gerechten (in overleg).

Dessert

  • Bavarois geserveerd met slagroom.
  • Fruitsalade met vers fruit: o.a. ananas, meloen, druiven, kiwi en aardbeien.

Een saladebuffet kan op bestelling worden geleverd aan groepen vanaf 25 personen, à € 18,50 p/p. Het buffet heeft de volgende samenstelling (waarvan in overleg kan worden afgeweken):

  • Huzarensalade gegarneerd met diverse vleeswaren.
  • Aardappelsalade gegarneerd met walnoten, ananas en manderijnstukjes.
  • Vleessalade met halve eieren (Russisch ei).
  • Zalmsalade opgemaakt met zalmsnippers en rivierkreeftjes.
  • Makreelsalade met mootjes makreel, gegarneerd met bieslook.
  • Wit en bruin stokbrood.

Het saladebuffet is eventueel uit te breiden met saté-pindasaus of kipdrumsticks. De prijs bedraagt dan € 21,- p/p.

Een warme maaltijd kan op bestelling worden geleverd aan groepen vanaf 20 personen, à € 21,- p/p. De door u gekozen maaltijden worden in buffetvorm opgesteld.

  • Boerenkoolstamppot: boerenkool, aardappels en rookworst.
  • Zuurkoolstamppot: zuurkool, aardappels, spekjes en rookworst.
  • Andijviestamppot: andijvie, aardappels en spekjes.
  • Hutspot: stamppot van aardappel, peen, uien en rundvlees.
  • Bloemkool: aardappels, sausje en slavink.
  • Witlof: aardappels en braadworst.
  • Sperziebonen, aardappels en suddervlees.
  • Chili con Carne: Mexicaans bonengerecht met gehakt.
  • Kip-kerrie: blokjes kip, uien, paprika, champignons, ananas, kerriesaus en witte rijst.
  • Spaghetti bolognese: spaghetti, rundergehakt, spekjes, groente en bolognesesaus.
  • Nasi met saté en kroepoek.
  • Macaroni met rauwkost.
  • Halve kip met gebakken krieltjes, appelmoes en rauwkost.
  • Gebakken lekkerbek: gebakken visje zonder graat, met saus en aardappelsalade.

Bij de gerechten met aardappels wordt jus geserveerd.

Na de maaltijd wordt een toetje geserveerd in buffetvorm en/of u kunt ook vrijblijvend gebruik maken van de scheepsbar voor een vers gezet kopje koffie of thee.

Speciaal pasta-diner

Dit heerlijke diner is te gebruiken voor de wal liggend in combinatie met een rondvaart van minimaal een uur, door groepen van minimaal 40 personen. De capaciteit van de ‘Koningin Emma’ met dit diner is maximaal 60 personen.

De verschillende soorten pasta’s worden aan boord bereid door de scheepskok. De pasta’s worden geserveerd met verschillende sausen, bestaande uit vlees, vis en vegetarische ingrediënten, afgemaakt met vers geraspte kaas en verse basilicum.

Prijs p/p: € 21,50 (inclusief drankje aan de scheepsbar).